Leesvoer

Gomotion: webbureau in Maassluis

Maassluis; De eerste -en kleinste- stad gevestigd aan de vaarweg van Rotterdam richting de zee. De stad die nét de rook van Rotterdam weet te ontwijken maar wel de Rotterdamse mentaliteit bij zich draagt. Niet lullen maar poetsen! Ook hier in Maassluis blijven we toch een beetje Rotterdammer. Een stad met een maritieme geschiedenis en een actieve toekomst. Er wordt hier immers niet alleen rondgedobberd op kalm water. Een stad die geschikt is voor zowel de ondernemer als de levensgenieter. En voor beide partijen geldt: zowel op het water als op het droge is het er prima vertoeven.

Maassluis is ook een stad met vele voorzieningen. Een prima aanbod aan onderwijs en een historisch centrum met vele verrassingen en accommodaties. Er is genoeg te beleven en voldoende te kiezen. Dit zorgt voor de luxe die je in een stad verwacht, maar doet niet af aan de huiselijke sfeer die er hangt. Rustig wonen kan dus ook gewoon in Maassluis. Of je nou in een nieuwbouwwijk woont of in één van de oudere bouwwerken die de stad te bieden heeft; Maassluis is van alle markten thuis. En ja, ook deze kun je vinden hier. Elke vrijdag. Midden in het centrum.

Ook werken in onze stad is genieten geblazen. Wij van Gomotion zitten hier al sinds onze oprichting in 1999. Het gros van onze collega’s is hier geboren en getogen en werkt dus praktisch om de hoek. Ons kantoor op de Zwarte Zee ligt vlakbij de Nieuwe Waterweg waar meerdere malen per jaar gigantische cruiseschepen zoals de Aidamar voorbij komen drijven. Nu hebben wij als developers vaak geen tijd om uit het raam te gaan zitten turen, maar leuk is het wel.

Nu vraag jij je natuurlijk af of er ook voor jou nog voordelen zitten aan het kiezen voor een webbureau in Maassluis. Wij vertellen je graag meer over wat onze stad nou zo leuk maakt en waarom je eens langs zou moeten komen.

Ligging en bereikbaarheid

Op de kaart vind je Maassluis terug tussen de groene kassen van Westland en de drukke straten van Rotterdam. Ook de andere grotere steden in het actieve westen van Nederland zoals Den Haag, Schiedam en Vlaardingen zijn zo goed als om de hoek. Daarnaast ben je voordat je het weet in Naaldwijk, Rijswijk, Delft, of Maasland. Zoals je kunt zien is de ligging van Maassluis een enorm pluspunt. Al deze plaatsen liggen op zo’n twintig minuten afstand.

Ook de bereikbaarheid van Maassluis is een enorm voordeel. Ben je met de auto? Via de A20 kom je overal en nergens. Een mooi bijkomend voordeel voor automobilisten is dat je in Maassluis veelal gratis parkeert. En zeg nou zelf; welke steden kunnen dit vandaag de dag nog beweren? Kom je met het openbaar vervoer? Ook dit is geen probleem. Er zijn meerdere metro- en buslijnen die je overal naartoe brengen. Zo kun je met een kleine twintig minuten lekker op het strand van Hoek van Holland liggen; of je nou met het openbaar vervoer of de auto gaat. Ook als je het water over wilt steken richting Zeeland is dit mogelijk. Door de pont te nemen naar Rozenburg kun je zelfs de snelweg ontwijken mocht je dit willen.

Zoals je ziet is het vrij eenvoudig om Maassluis te bereiken. Zo ook ons kantoor! Als je de A20 afkomt, rijdt je via de Laan 1940-1945 bijna bij ons naar binnen. Maar alleen een goede ligging en bereikbaarheid is niet het enige dat Maassluis te bieden heeft. Als je besluit om bij ons langs te komen, kun je na een kop koffie en een goed gesprek hier namelijk nog genoeg beleven in- en om het historische stadshart.

Een natje en een droogje

Heb je honger gekregen van ons gesprek? Geen probleem! Maassluis heeft op het gebied van horeca voldoende te bieden. Na een wandeling van een kwartiertje vanuit ons kantoor op de Zwarte Zee, kun je gelijk aanschuiven bij brasserie Monsieur Paul. Hier kun je naast een lekker tussendoortje ook je tanden zetten in een gevarieerd driegangenmenu. Monsieur Paul bevindt zich midden in het historisch centrum van Maassluis. Ook vind je hier bijvoorbeeld brasserie de Lantaern of Grandcafé de Waker.

Zit je liever wat dichter bij het water? Dan kun je ook bij Grandcafé ‘t Hoofd terecht. Dit café bevindt zich aan de Burgemeester de Jonghkade en naast een hapje en een drankje kun je hier genieten van het uitzicht over het water. Kortom, er is genoeg keuze als je op zoek bent naar een natje en een droogje. Of je nou even wilt pauzeren of uitgebreid wilt dineren; in Maassluis kan het allemaal.

Tassen vol

Als je liever wilt gaan winkelen, kun je ook op dit gebied prima in Maassluis uit de voeten. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan winkelcentrum Koningshoek, het overdekte winkelcentrum van Maassluis. Je vindt er meer dan zestig winkels en parkeert hier, wederom, gratis. Als je elektrisch rijdt, kun je tijdens het winkelen hier uiteraard je auto opladen. Wel zo makkelijk.

Ook het Stadshart van Maassluis is een ontzettend leuke bestemming. Hier kun je uitgebreid winkelen terwijl je geniet van het historische centrum van de stad. Als je zin hebt om wat te eten of te drinken, weet je waar je moet zijn. Veel van de bezienswaardigheden vind je in het centrum, of er dichtbij in de buurt. Daarbij loop je zo naar de havens toe waar ook genoeg te beleven valt. In het Stadshart en de andere winkelcentra vinden doorgaans meerdere evenementen plaats. Naast de grotere jaarlijkse evenementen zoals de kerstmarkt en de intocht van Sinterklaas in het Stadshart vind je er ook geregeld workshops, shows en shopping nights.

Het oog wil ook wat

Naast alle activiteiten die je kunt ondernemen in Maassluis, is er natuurlijk ook een hele hoop te zien. Als je na het winkelen en het lunchen toch in het centrum bent, kun je hier bijvoorbeeld de Groote Kerk bezoeken. De kerk stamt uit 1629 en is te vinden op het zogenaamde Kerkeiland. Op afspraak kun je zelfs de toren van de Groote Kerk beklimmen, waarmee je getrakteerd wordt op een schitterend uitzicht over het centrum van Maassluis. Vanaf de toren van de Groote Kerk zou je zomaar de Furie kunnen zien liggen. De Furie is de laatste zeesleepboot in Nederland die nog door stoom wordt aangedreven. De Furie ligt aangemeerd aan de Stadshuiskade en kun je bezoeken.

Iets verder van het centrum af en richting de pont naar Rozenburg vind je aan de Govert van Wijkkade het Douanehuisje. Dit gebouw werd vroeger gebruikt door douaneambtenaren om het vervoer dat over het water passeerde te controleren. Het is vooral een leuk gebouwtje dat geniet van een prachtig uitzicht over het water. Tegenwoordig is het Douanehuisje eigendom van de gemeente en wordt het gebruikt als expositieruimte.

Met dit alles lichten we nog maar een tipje van de sluier op. We raden je dan ook aan om zelf eens onze mooie stad te komen ontdekken!

Antwoord op je vragen

Dus; waarom Maassluis? Onze stad heeft een ideale ligging, is goed te bereiken en er is meer dan genoeg te beleven en te zien. Genoeg redenen dus om ook te kiezen voor een webbureau in deze mooie stad.

Waarom Gomotion? Wij zijn altijd druk in de weer met het maken van strakke, functionele en gestroomlijnde websites, voorzien van de Gomotion-kwaliteitsgarantie. Ook voor jouw bedrijf! Neem gerust een kijkje bij onze cases om zelf getuige te zijn van de kwaliteit die wij onze klanten bieden. De kwaliteit die zij van ons gewend zijn.

Hebben we je overtuigd? Neem dan snel contact met ons op. Je kunt ons bereiken door ons te bellen op 010 591 00 81. Ook kun je met ons in contact komen via de e-mail op hallo@gomotion.nl.

Kom snel eens bij ons langs op de Zwarte Zee 84 in Maassluis. Wij helpen je aan de website van je dromen, made in Maassluis. Kun jij daarna lekker de stad in.