Kiwanis

Kiwanis 100 websites op één platform

Serving the Children of the World

Kiwanis is georganiseerd in lokale clubs en netwerken. In 1965 werd in Nederland de eerste Kiwanis serviceclub opgericht in Amsterdam. Momenteel telt Kiwanis Nederland bijna 2000 leden in 102 clubs,  in 11 regio's. Onder het motto: "Serving the Children of the World" streven de Kiwanis clubs naar de uitvoering van effectieve 
humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur. De drie belangrijkste pijlers waarop Kiwanis leden aan het motto invulling geven zijn: 'Fun, Friendship and Fundraising'.

kiwanis-01

Ontwikkeling

Multisite platform op basis van Laravel

We ontwikkelden een multisite platform op basis van Laravel voor de hoofd- en clubsites van deze service-organisatie. Kiwanis websites worden door verschillende lokale beheerders up-to-date gehouden. 

Wij zorgen er voor dat de stijl van de organisatie daarbij overeind blijft op de verschillende devices. 

kiwanis-02

Gebruiksgemak

Gebruikers worden van alle gemakken voorzien

Met de ruim 100 aanwezige Kiwanis clubs, vroeg dit project om een enorme optimalisatie op het gebied van gebruiksgemak. We ontwikkelden een systeem waardoor reeds bestaande content gemakkelijk overgezet kon worden naar de nieuwe clubsites.

Oudere foto's, bestanden en nieuwsberichten zijn dus tijdens de ontwikkeling niet verloren gegaan. Door dit geautomatiseerde proces is het voor de Kiwanis clubs gemakkelijk om over te stappen op een nieuwe website met een nieuw systeem.

Elke clubsite kan daarnaast van eigen inbreng worden voorzien door middel van ons CMS. Maar daar blijft het niet bij. Ons systeem stelt de clubs ook in staat om belangrijke content, zoals nieuwsberichten, te delen met de hoofdsite van Kiwanis voor een groter bereik. 

kiwanis-03

Een nieuw jasje

De websites zien er fris, goed en anno nu uit

"Dat versterkt het merk Kiwanis enorm. De communicatie en handleiding zijn goed te begrijpen, en de support medewerkers reageren snel bij vragen, zo hebben we gemerkt."

Webmaster Kiwanis Utrecht

Enthousiast geworden?

Kom eens praten hoe we jouw site en digitale business in beweging kunnen krijgen!

Go!