Museum Bisdom Van Vliet

Museum Bisdom Van Vliet Stijlvolle museum website

Een eeuw terug in de tijd naar een dag uit het leven van een rijke patriciërsfamilie

Museum Paulina Bisdom van Vliet is een sfeervol, authentiek ingericht woonhuismuseum in Haastrecht, vlakbij Gouda. In het gedempte licht dwaal je van kamer naar kamer en zie je de meest schitterende serviezen, meubelstukken, schilderijen en uitbundig versierde gordijnen. Dit alles terwijl je over de fraaie, handgeknoopte tapijten loopt. Het voelt alsof je bij een rijke familie op visite bent.

bisdom-van-vliet-01

Gebruikservaring

Overzichtelijk en samenvattend

Maar ook online is dit prachtige museum te bezichtigen. In samenwerking met Museum Bisdom van Vliet heeft Gomotion namelijk een site ontwikkeld die de bezoeker een kijkje geeft in de woning van Paulina le Fèvre de Montigny–Bisdom van Vliet. De website geeft een goed beeld van de collectie die bezoekers in het museum kunnen bewonderen en voorziet gebruikers van veel interessante informatie over het huis en de familie Bisdom van Vliet. Zo hebben bezoekers een goed beeld van het museum en de ervaring die zij er kunnen opdoen. 

Sfeervorming

Integratie van een stijlvol thema

Een museum vol pracht en praal vraagt om een sjieke weerspiegeling van de aanwezig sfeer op de website. Gomotion heeft zich tijdens het ontwikkelen van deze site gericht op het vertalen van deze sfeer door het gebruik van bijpassende kleuren, sfeerfoto's en lettertypen. De ervaring die bezoekers kunnen opdoen in het museum, zijn doorgetrokken naar de website.

Het overbrengen van met name de ambience van het museum op de website was één van de speerpunten tijdens de ontwikkeling hiervan. Door mensen via de website van de sfeer te kunnen laten proeven én uitgebreid informatie te kunnen verstrekken over het museum, wordt de doorloop in het museum zelf beperkt. Dit is ontzettend belangrijk voor het behoud van de oude woning van Paulina le Fèvre de Montigny–Bisdom van Vliet.

Enthousiast?

Kom eens langs om over jouw ideeën te praten.

Contact