Mind in Geboorte

Mind in Geboorte Minimalistische website met clean design

Trainingen voor zorgprofessionals én aanstaande ouders

Mind In Geboorte is hèt trainings-, opleidings-, en expertise instituut voor de geboortezorg op het gebied van mindfulness. Mind In Geboorte is opgericht met als doel compassievolle zorg rondom de geboorte van kinderen en ouders te bevorderen en mindfulness in de geboortezorg te stimuleren. Onder leiding van Irena Veringa en in samenwerking met gerenommeerde deskundigen worden er trainingen op wetenschappelijke basis verzorgd voor zowel zorgprofessionals als aanstaande ouders.

mind-in-geboorte-01

Mindfulness ten top

Meer dan slechts design

Voor de website van Mind in Geboorte hebben vooral de boodschap en uitstraling die horen bij de term mindfulness als rode draad gefungeerd. Tijdens de ontwikkeling van dit project hebben wij extra ingezet op een vernieuwend en modern design dat hieraan bijdraagt. Dit heeft geresulteerd in:

  • Een rustig design waar toch alle ruimte wordt geboden voor uitleg
  • Frisse kleurstellingen in lichte tinten
  • Een uitnodigende sfeer om bezoekers op hun gemak te stellen zonder te veel te prikkelen

Samen met de klant hebben wij een nieuwe huisstijl neergezet die de boodschap van Mind in Geboorte perfect weergeeft en daarbij ook een nieuw logo geïntroduceerd. De bezoeker kan zich op deze manier rustig door de natuurlijke flow van de website navigeren.

Leesbaarheid voorop

Scanbare content voor maximale usability

Op de nieuwe website voor Mind in Geboorte moest een grote hoeveelheid content geplaatst worden. Het risico hierbij is dat de pagina's snel onoverzichtelijk kunnen worden als hier niet voorzichtig mee omgesprongen wordt.

Door een modern design uit te werken dat volledig leunt op de tekstuele content, hebben wij dit optimaal kunnen verwerken. De plaatsing van de kopjes aan de linkerzijde zorgt voor een goede scanbaarheid en maakt de site zowel luchtig als leesbaar. Een goede usability voor de gebruikers is hiervan het positieve gevolg. Ook de weergave van de website op mobiele devices blijft hierdoor overzichtelijk en rustig.

Maar ook voor de klant zelf hebben we voor een goede usability gezorgd: met de nieuwste versie van het CMS is het gemakkelijk om zelf content toe te voegen of aan te passen. De mogelijkheid om de aanwezige pagina's via het CMS middels aparte blokken op te bouwen maakt het wijzigen van de inhoud eenvoudig en overzichtelijk.

Enthousiast?

Kom eens langs om over jouw ideeën te praten.

Contact